Kognitiv beteendeterapi (KBT)

Har du svårt att få rätsida på livet, eller har du fastnat i en negativ cirkel utan att egentligen kunna sätta fingret på vad som hindrar dig från att leva det liv du önskar? Ibland behöver man hjälp med att hitta tillbaka till sina drömmar igen, och låta dem styra i stället för olika slags hinder som dykt upp på vägen. Du har möjlighet att gå via din familjeläkare eller söka på egen hand. Vi har mottagning både i Malmö och Lomma.

Om du kommer via remiss

Psykoterapiavtal med Region Skåne ger oss möjlighet att hjälpa dig med psykologsamtal, till en patientavgift av 200 kronor per besök. Högkostnadskort och frikort gäller. Du behöver en remiss från läkare på den vårdcentral där du är listad, för "kort KBT". Antingen får du remissen i handen och kontaktar oss sedan själv. Annars ber du din läkare att skicka remissen direkt till oss och inväntar att vi kontaktar dig när vi mottagit remissen. Du bokas sen in för ett första bedömningssamtal för att planera resten av behandlingen.

Kontakta oss så förklarar vi gärna närmare.

Om du söker på egen hand

Söker du på egen hand är du välkommen att ringa för att få en snabb tid. Ett besök kostar då 1200 kronor. Du avgör själv hur länge du vill ha kontakt med oss och kan avbryta samtalen när du vill.

Vi arbetar enligt de nyaste principerna inom kognitiv beteendeterapi, vilket innebär att vi använder oss av metoder från ACT (acceptance and commitment therapy), DBT (dialektisk beteendeterapi), mindfulness och CFT (compassion focused therapy). Detta betyder att vi hjälper våra klienter att kartlägga sina drömmar - det viktiga i livet på ett abstrakt plan, se vad man på ett konkret plan behöver göra för att följa dessa riktlinjer och vad som hindrar en att komma dit man vill. Mycket av arbetet går ut på kartläggning och motivation. Vissa saker kan man ändra på, andra inte, och det är viktigt att känna till skillnaden mellan dem för att kunna använda sin energi på ett meningsfullt sätt. Vi erbjuder även parterapi.

Våra psykologer har erfarenhet av arbete med ångest- och depressionsproblematik, social fobi, låg självkänsla, relationsproblem, samt neuropsykologiska störningar såsom ADHD och Asperger syndrom.

Vi lägger upp behandlingen så att den passar dig. Vi erbjuder även samtal på engelska, danska och estniska. För övriga språk ordnar vi tolk.

Vi samarbetar med dr Anders Luts, psykiater, vilket innebär att vi vid behov kan hjälpa våra klienter vidare till honom för medicinsk bedömning/utredning samt medicinering.

 

dusk